Премиерът Тереза Мей обяви, че таксата от £65, която европейските граждани трябваше да платят

...
Премиерът Тереза Мей обяви, че таксата от £65, която европейските граждани трябваше да платят
Коментари Харесай

Тереза Мей: Отпада таксата от 65 лири за жителство на гражданите на ЕС във Великобритания

Премиерът Тереза Мей разгласи, че таксата от £65, която европейските жители трябваше да платят за  жителство във Англия след Брекзит, ще отпадне.
 Мей показва различен проект за Брекзит  ДБГ: Правителството няма концепция какво ще прави с българските студенти и служащи след Брекзит без договорка с Европейски Съюз  Бащата на Брекзит Найджъл Фараж пред OFFNews: Тереза Мей е най-лошият и най-двуличният министър-председател, който съм виждал. Да вземе да подаде оставка!  Европейски Съюз е квалифициран за корав Брекзит, няма да предоговаря договорката с Лондон
Мей още добави, че тези, които към този момент са заплатили сумата в пилотната фаза на плана, ще получат парите си назад. 

Това стана ясно от днешното изявление на английския министър-председател, което целеше да показа проект " Б " за излизане на Англия от Европейски Съюз в Камарата на общините в Британския парламент.

Тереза Мей разгласи още, че ще продължи работата си по настоящето съглашение за овакантяване на Англия от Европейски Съюз, но даде обещание смяна в досегашния метод на държавното управление.

Сделката, която тя предложи на английските депутати предходната седмица, претърпя историческо проваляне и бе отхвърлена от Британския парламент с 432 гласа " срещу " и 202 - " за ".

Днес Мей даде обещание три съществени промени в бъдещия си метод: повече еластичност, отвореност и включване на останалите заинтригувани страни; допустимо най-силните подкрепи за служащите и природата; гаранция за отворена граница сред Северна Ирландия и Република Ирландия. 

Главните посоки, в които това ще се случи, са повече съвещания с останалите фракции в Народното събрание, както и със експерти отвън него.

Тя даде обещание на английските депутати, че получената противоположна връзка ще бъде обсъдена с Европейския съюз при бъдещи договаряния. 

Мей съобщи, че се е срещнала с водача на съдружния си сътрудник - ирландската Демократична юнионистка партия, уелската партия " Плейд Симру ", Зелените, както и с други членове на Камарата, с цел да обсъдят какъв би трябвало да е методът на правителството оттук нататък.

Мей обаче съобщи, че водачът на опозицията Джереми Корбин е отказал присъединяване в тези срещи, само че изрази вяра, че ще размишления. 

Основните проблеми със договорката за Брекзит

Британският министър-председател даде обещание засилена роля на първите министри на Северна Ирландия и Шотландия в построяването на бъдещата тактика на държавното управление, както и гарантиране на правата на служащите и регулациите за отбрана на природата. Тя планува повече съвещания с външни експерти, като да вземем за пример такива във финансовия бранш.

Ключовият проблем в настоящето съглашение е защитният механизъм за недопускане на твърда граница сред Северна Ирландия и Република Ирландия. Очаква се аварийният проект на Мей да подсигурява отворена граница сред Обединеното кралство и Република Ирландия при Брекзит.

Мей съобщи, че разбира широко публикуваното терзание, че може да се наложи Англия да напусне Европейски Съюз без договорка, само че добави, че на този стадий няма по какъв начин да бъде обезпечено, че това няма да се случи.

Според нея единствените два метода това да бъде обезпечено, е Парламентът да одобри договорка (което държавното управление се пробва да постигне) или да се анулира член 50 и напускането на Англия като цяло. 

Втори референдум е неосъществим

Премиерът на Англия удостовери досегашната си позиция, че държавното управление има обвързване към английските жители да приложи на процедура тяхното решение страната да напусне Европейски Съюз. Според нея провеждането на втори референдум би наложило рисков казус и би отслабило вярата на жителите в демокрацията.

Тя също по този начин изрази мнението, че макар очакванията на поддръжниците на концепцията, в действителност няма болшинство за втори референдум в Парламента.

Според нея обвиняванията, че държавното управление работи прекомерно скрито, не взимат поради обстоятелството, че приключването на информация може да отслаби позицията на Англия при договарянията. 

Очаква се на 29 януари Британският парламент да дебатира предложенията, които ще бъдат направени до тогава. Според настоящия период Англия има още 10 седмици да напусне Европейски Съюз.

Лидерът на опозицията Джереми Корбин приветства решението таксата за европейски жители да бъде опростена, само че изрече мнение, че Мей към момента няма по какъв начин да разчита на поддръжка за проекта си. 

Според него всички водачи, които са се срещнали с Мей, са излезли от срещите с усещането, че нищо не се е трансформирало.

Той съобщи, че тактиката на Мей припомня на кино лентата " Омагьосаният ден ", в който ефирен водещ е жертван да претърпява още веднъж и още веднъж един и същи ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР